Cholesterol


Cholesterol je látka steroidní povahy, která je součástí každé naší buňky. Je důležitou stavební jednotkou nervů a některých hormonů. Většinu si ho organismus vyrábí sám, část pak přijímáme ve stravě. Cholesterol je pro organizmus nepostradatelný, ale na druhou stranu ho nesmíme mít v krvi nadbytek. Přijímáme ho potravou a také játra si ho sama vyrábí, pokud ho přijímáme příliš stravou, játra produkují méně. Choleolster je nerozpustný ve vodě, tudíž koluje v krvi, kde nás nikterak neobtěžuje. Pokud ovšem dojde k napadení cholesterolové buňky volným radikálem, dojde k jejímu napěnění a následnému přilepení k cévě, dochází ke tvorbě cholesterolových plátů, a tím se cévy zužují. Dochází tím k narušování průtoku krve k životně důležitým orgánům. Vysoká hladina cholesterolu je hlavní příčinou srdečních onemocnění, žlučových kamenů, impotence, mentálních poruch a vysokého krevního tlaku, tračníkových polypů i rakoviny.

Zvýšená hladina cholesterolu znamená ucpání kanálů radosti, neochota přijímat radost. Přetížené energetické cesty bez radosti tak, že nenecháme věci volně plynout a stále je řešíme, místo aby jsme důvěřovali vesmíru a vše přijímali tak, jak k nám přichází.

Je potřeba si uvědomit jestli se na někoho nezlobíme, odpustit, přijmout se, mít se rád a vidět lásku...

Je zapotřebí očistit cévy od již usazeného cholesterolu, dostatek tekutin
http://www.prirodni-cesta.cz/cistici.html

Na snížení hladiny cholesterolu je možné užívat různé kapky, nebo čaje

http://www.prirodni-cesta.cz/anticholest-kapky.html

Bylinky na snížení hladiny cholesterolu: kotvičník, zázvor, česnek, petržel

Kameny vhodné pro snížení cholesterolu: magnezit, avanturin

http://www.prirodni-cesta.cz/magnezit.html
http://www.prirodni-cesta.cz/magnezit-naramek.html

Omezit:
bílé pečivo, sladké pečivo, smažené jídlo, vaječné těstoviny, cukr,
maso, uzeniny, vaječný žloutek, majonézy, mléčné výrobky, sůl a kořenící směsi, máslo, sádlo

Zařazovat:
celozrnný chléb, tmavé pečivo, cerealie bez přídavku cukru
brambory vařené (event. ve slupce), bezvaječné těstoviny,
čerstvá zelenina a ovoce, ryby, rostlinné tuky, oleje, vodu, bylinky