Podzimní detoxikace

PODZIMNÍ DETOXIKACE

Na začátek je vhodné si říci, proč je důležité své tělo čistit a co je to detoxikace. Detoxikace je souhrn postupů, jak naše tělo zbavit parazitů, virů, bakterií, plísní a toxických látek.

Naši předci byli v tomto ohledu velmi chytří a předávali si z generace na generaci různé techniky, užívání bylinek, různé druhy půstů a také úpravy stravy s jedním cílem – pomoci tělu zbavit se škodlivin. I některé moderní přístupy jsou vhodné a šetrné k očistění těla. Kombinace moderní vědy se starými „věděními“ je úžasná a skvěle fungující.

Doba 21. století = doba plná jedů

Naše tělo se už od narození potýká s přílivem mnoha a mnoha látek, které se usazují v našich orgánech a tkáních. Dostávají se do našich těl hlavně díky vzduchu, jídlu a vodě. Ač to pro mnoho z nás může znít dost negativně, dnešní doba je plná skrytých jedů, které naše tělo zaplavují toxickými látkami.

Jak začít s detoxikací těla?

Je potřeba si uvědomit, že detoxikace bez úpravy stravy má minimální efekt. Během detoxikační kůry doporučuji vyloučit maso, mléčné výrobky, pšenici, sladkosti, uzeniny a polotovary. Můžeme konzumovat sojové výrobky, občas ryby, žitné a ovesné obiloviny, obilné kaše, luštěniny (čočka, fazole, cizrna, hrách), mnoho zeleniny, ovoce, semínka a za studena lisované oleje (lněný, konopný) Samozřejmostí je vyloučit alkohol a nekouřit.

 

Základ detoxikace = čisté tlusté střevo

Cestu ke zdraví formou detoxikace začínáme vždy od střev. V zaneřáděném střevě vznikají ty nejstrašlivější toxiny otravující tělo. Všechny staré vědění z hlediska zdraví začínají očistou střev.

Jak říkají mistři alternativních medicín z dávných dob: „bez očisty střeva nemají další detoxikační postupy skoro žádný význam“.

Pokud člověk žije typickým životním stylem průměrného Čecha, pak jí velmi málo ovoce a zeleniny, nejí žádná zrna, málo pije, velmi málo cvičí, každý den sedí i 15 hod, jí hodně mléčných výrobků, mnoho bílého pečiva, uzenin a ohromné množství masa a sladkostí. Toto vše přispívá k tomu, že se na stěnách střeva usazují velké nánosy zbytků potravy, zahnívají tam, postupně ucpávají a zmenšují průměr střeva. Toxické látky se vlásečnicemi dostávají do krevního oběhu a do jater, které stále a stále musí čistit krev, která je nekonečně zásobována metabolity a hnilobnými látkami pocházejících ze znečištěného střeva. Je prokázáno, že toto je jeden z hlavních faktorů rakoviny tlustého střeva, poruchy imunity, poruchy jater i ledvin, nemoci kůže apod.

http://www.prirodni-cesta.cz/ostropestrec-sedmikraska.html

http://www.prirodni-cesta.cz/cervena-repa-a-citron-sedmikraska.html

http://www.prirodni-cesta.cz/cistici-caj.html

http://www.prirodni-cesta.cz/grapefruit.html

http://www.prirodni-cesta.cz/cistici-kapky.html

 http://www.prirodni-cesta.cz/koloidni-stribro.html

Druhý krok detoxikace = očista jater

Po očistě střev se zaměříme na vyčištění jater. Játra (hepar) jsou největší a nejdůležitější žlázou lidského těla.  Můžeme říci, že játra jsou velkou „detoxikační továrnou“. Pokud jsou játra špatně funkční, pak celé tělo strádá a ostatní systémy těžce pracují. A do budoucna z toho vznikají různé choroby.  K detoxikaci jater používám tyto bylinky:

1)    Extrakt z červené řepy

2)    Extrakt z ostropeřce mariánského

Doporučujeme : http://www.prirodni-cesta.cz/cervena-repa-a-citron-sedmikraska.html

                          http://www.prirodni-cesta.cz/ostropestrec-sedmikraska.html

                          http://www.prirodni-cesta.cz/koloidni-stribro.html

                          http://www.prirodni-cesta.cz/cistici-kapky.html

Třetí krok detoxikace = zeleninové šťávy

Prolijte tělo živinami. Úžasná je tato kombinace, kousek brokolice, červené řepy, celeru, mrkve, papriky, okurky, petržele, kedlubny, kapusty, stroužek česneku a kousíček bílé a červené cibule, přidat trochu zázvoru a kari koření, výhodné je použít odšťavovač. Šťávy se dostanou do krevního oběhu během několika minut a tělo se zaplaví obrovským přílivem vitamínů, minerálů, fytoživin, enzymů a detoxikace se velmi urychlí. Začněte alespoň na 3 dcl denně. Šťávy doporučuji konzumovat nejlépe po celé období detoxikace. Již i během očisty střev.

V ájurvédě se doporučuje udělat si jednodenní až dvoudenní detoxikační odlehčovací dny každých 14 dní, pokud máte v těle mnoho toxinů, tak jednou za 7-10 dní. Tím, že tělu nedodáváme v tento detoxikační den žádnou těžkou stravu, nemusí se věnovat trávení a lépe odstraňuje nahromaděné toxiny. Doporučujeme tento detoxikační den provádět za NOVOLUNÍ nebo za ubývajícího Měsíce.

Jak se vyhnout toxinům

Po detoxikaci organismu byste se měli držet určitých pravidel, aby se vám toxiny v těle nezačaly opět hromadit:

  • Nejezte brzy po předchozím jídle
  • Dodržujte správné kombinace potravin
  • Nenuťte se do jídla, pokud nemáte hlad
  • Nepřejídejte se
  • Jezte stejně velké porce každý den
  • Nepijte studené nápoje
  • Používejte koření a detoxikační byliny
  • Dělejte si pravidelně detoxikační odlehčovací dny
  • Sportujte
  • Pijte dostatečné množství tekun