Šťáva na vyčištění tlustého střeva

Šťáva na vyčištění tlustého střeva, zažívací potíže a hubnutí

 Zdravému tlustému střevu trvá méně než 24 hodin přesunout potravu celou svou délkou. V důsledku „moderních“ stravovacích návyků, jako je konzumace zpracovaných potravin, kterým chybí enzymy, vláknina a živiny, se však tranzitní čas prodlouží až na 70 hodin, což vede k následné intoxikaci těla vstřebáváním odpadu zpět do krevního oběhu a vzniku vážných onemocnění. Časem se ve střevě může nahromadit až neuvěřitelných 8 kg toxického odpadu, což je nejvíce patrné z výsledků u obézních lidí. Zdravé tlusté střevo hraje nezastupitelnou roli při trávení, podpoře imunitního systému a při udržování rovnováhy tekutin v těle.
Nejčastějším projevem toxického střeva je zácpa, která nastává tehdy, když se odpadní hmota přesouvá tlustým střevem příliš pomalu, což vede k nepravidelnému a bolestivému vyprazdňování. Obecně mezi symptomy toxického střeva patří:
Zažívací potíže – zácpa, nadýmání, průjem, větry, nedostatečné strávení potravy, bolesti žaludku
Celkové zdraví – bolesti kloubů a svalů
Psychické problémy – deprese, únava, úzkost, zamlžené myšlení, změny nálad,
Výpadky paměti Imunita – slabá imunita, opakující se infekce močových cest, vyrážky na pokožce
Dr. Bernard Jensen je jedním z těch, kdož používá pročištění střev na zvyšování kvality lidského života. Ve své knize Tissue Cleansing Through Bowel Management vysvětluje důležitost tohoto pročišťování: střevo„Těžké nánosy ve střevě postupně hrubnou a stávají se živnou půdou pro hnilobné procesy. Cévní kapiláry, nacházející se ve střevě, začnou pak propouštět hnilobné toxiny, jedy a jiné zbytky přes zeď střeva do krve. Následně všechny tělesné orgány a tkáně jsou těmito látkami zamořené. A tady začíná skutečná „auto-intoxikace“ na fyziologické úrovni. Tato akumulace nánosů v tlustém střevě může mít dokonce konzistenci jako pneumatika nákladního auta. Je tvrdá a černá.“ Očistná kůra, kterou později popsal v knize The Master Cleanser alternativní terapeut Stanley Burroughs trvá 10 až 16 dní, je postavena na výsledcích již z roku 1940
Zde je recept:
Ingredience na jednu dávku: 2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy (asi 1/2 citronu) 2 polévkové lžíce javorového sirupu 1/10 čajové lžičky práškového kajenského pepře (chilli) 3 dcl vody
Postup: Všechny suroviny spolu dobře rozmixujte. Nápoj pijte během dne co nejčastěji, nejméně však 3x denně po dobu minimálně 10 dní.